2013. június 23., vasárnap

Pech

A csütörtöki szuper időjárásból kiindulva szombatra egy Örvénykő-i mászást terveztünk a srácokkal, mondván ott még kánikulában is kellemes a klíma. Mészkő, komoly utak, minden adott. Reggel indultunk, majd nemsokkal később Egerben felvettük Kamenyiczki Janit, repültünk a Bükk ősvadonján keresztül a kiszemelt helyre. Még egy kávéra is volt időnk Mályinkán a helyi vendéglátóipari egységben. Odaérve tragikus hirtelenséggel 180 fokot változott az időjárás, hirtelen lehűlt, elborult, iszonyatos tempóban tört be egy kegyetlen vihar, mire a kocsiból a falhoz értünk(5 perc) már ömlött előbb a víz majd a cseresznyényi jegek. Bő fél órán keresztül álltunk az áthajló fal alatt, nézve a felhőszakadást...majd csendesedett és elállt, addigra mindent sártengerré változtatva. A visszavonulás mellett döntöttünk és elindultunk a Mátra irányába mert telefonon értesültünk, ott sütött a nap és jó idő van. Egerben Jani kiszállt, én vettem még Felnémeten 2 l Ottonel muskotályt és du. 4-körül már Mátrakeresztesen voltunk, hogy ne menjen teljesen kárba a nap. Másztunk néhány utat, én szám szerint 10-et, főleg az árnyékosabb falrészeken. Velünk tartott a pásztói Major Zsaklin is akinek ez volt az első mászó élménye, ami jó "autózósra" sikeredett. Többnyire neki segítettünk elsajátítani néhány alap dolgot. 

Nem sikerült jól a hétvége, nem úgy alakult ez a mászás ahogy szerettem volna, de mivel ez nem tornatermi sport, ez benne van a pakliban. Legalább a hangulat pazar volt, jókat szórakoztunk.

Mászott utak: Kétszöges(4), Zöld övezet(V), Pintér P. emlékút(V+), Fogatlan madárvédő(5+), Döglött madárvédő(6+), Repedés(4), Asztalfal(5), Asztalláb(6-), Nagy repedés(4), Terminátor(7)

A következő héten Csehországban(Strakonice) leszek egy céges kiküldetésen, de találtam egy szuper mászócsarnokot a közvetlen közelben, ahová min. 2-szer el fogok látogatni az ott töltött 5 nap alatt.

LEZETOP, Lezecké centrum, Písek        www.stenapisek.cz

Hétvégén pedig valahol egy mészkő falon koptatom a hámsejtjeimet, ha az ég is úgy akarja.


Stay tuned...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése