2012. november 17., szombat

Edzés, edzés, edzés

Közeledvén az év végéhez elérkezett az idő, hogy - a korábbi évekhez hasonlóan - kicsikét fejlesszem a boulder falamat. Az ilyen fejlesztések többnyire új edzéseszközök bevezetésével vagy új fogás garnitúrák vásárlásával történnek. Jelen esetben mindkét lehetőség egyszerre teljesült. Elég sok időt töltök az edzőtermemben edzéssel és mászással, ebből kifolyólag egy idő után kezdenek a fogások "unalmassá" és megszokottá válni, hiába rendezgetem át őket módszeresen és rendszeresen. Ilyenkor kezdek el agyalni, milyen formák lennének hasznomra, miket lehetne még rásrófolni az amúgy is zsúfolt mászófalamra. 

Ismét a Cseh AIX márka termékei mellett tettem le a voksomat. Megbízható, jó minőségű, elérhető árú, jó beszerzési útvonallal, az egyik fő támogatómon az Alpine Gear-on keresztül. Egy kerek hónapja adtam le a rendelést és a mai napon már fent díszelegnek a falon az alábbi fogások és szettek melyek összértéke csavarokkal 70.000 Ft.

AIX Díry 3(piros): 2,3 újjas lyuk szett erős áthajlásba és tetőbe

AIX Worm 2(rózsaszín): Óriás fogás, reibung és szorító formákkal, hernyóra emlékeztető alakkal

AIX Worm 3(szürke): Hasonló fogás az előbbihez, hasonló méretben

AIX MEGA 4(fekete): Nagy méretű reibung fogás

AIX XTR 5(fehér): Óriás reibung fogás
Jó ideje mutattam be nektek egy eszközt mely arra hivatott, hogy benti mászófalon tudjunk dry-tooling edzést végezni anélkül, hogy a jégszerszámokkal kárt okoznánk a méregdrága fogásokban. 

Link: http://princeclimbing.blogspot.hu/2011/03/belteri-dry-tooling-edzo-szerszam.html

Végre sikerült beszereznem egy ilyen szerszámot, kedves jég-és mix mászó barátom Székely Levente Attila volt a segítségem ebben aki gyártott nekem egy pár eszközt a jégszerszámom mintájára. Itthon készre szereltem és már javában végzem a benti dry-toolingos edzéseket.


Rétegelt lemezből készült a cucc, lazúrral lett felületkezelve. Kap még egy vékony bandázsolást a markolatoknál. Az szövettel szőtt gumi pántokat pedig csak fel kell akasztgatni a fogásokra. Hatalmas ötlet. 

Nemsokára jelentkezem egy mászó beszámolóval. Kitartást és jó edzést kívánok mindenkinek.

Stay tuned...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése