2013. szeptember 9., hétfő

Termékfejlesztés - Magyar jégmászó- és versenycipő

Hosszú ideje töröm a fejem, hogy ki kellene fejleszteni és piacra dobni egy jégmászó-versenycipőt. Az itthon beszerezhető modellek (La Sportiva Mega Ice EVO és Raveltik Capoeira) igen drágák így még aki szeretne is egy ilyen cipőt nem feltétlenül engedheti meg magának. 

A következő téli szezonra a LOKIT-tal szorosan együttműködve fejlesztünk egy ilyen cipőt, így elérhető lesz egy Magyarországon tervezett, fejlesztett és készülő speciális dry-tooling és jégmászó cipő. Ami a legfontosabb: ELÉRHETŐ ÁRON. A szigetelt, impregnálható, több rétegű bőrből készülő felsőrész egy 100% merev üvegszál-műgyanta talpat kap majd. Magas körbegumizás, fűzős tépőzárral kiegészített rögzítés, meleg szigetelés, könnyű súly jellemzi majd a csukát, melyre a piacon kapható bármelyik csavarozható hágóvas felszerelhető lesz (Raveltik Capoeira, Petzl Dart és D-lynx, Grivel Racing, Black Diamond Raptor...csak a legismertebbeket említsem). A cipő sarkantyú nélküli kivitel lesz, lévén a nemzetközi szcéna etikátlannak minősítette a sarkantyú használatát. A készülő lábbeli nehéz jegek és dry-tooling utak megmászására lesz hivatott, valamint versenyeken való használatra. A design valami hasonló lesz de nem teljesen ilyen:
Forrás: www.triop.cz

Nemsokára megkezdem a prototipus tesztelését, de legkésőbb januárban már megvásárolható lesz a LOKIT-nál. A csuka rendelésre készül majd, egyedileg a megrendelő lábméretére, az általa kiválasztott hágóvassal.

A fejleményekkel jelentkezem...

Stay tuned...

3 megjegyzés:

  1. Helyes! Támogatjuk az ötletet. Ha egyszer megvalósul, akkor jó lenne tudni róla. Még a termék népszerűsítésében is szívesen részt vennénk. Üdv: www.veddamagyart.info szerkesztői

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Attila! Elkészült a lábbeli, megtekinthető a blogomon!!

      Törlés
  2. Rendben! Amint készen lesz azonnal írok egy bemutatót a termékről. Üdv!

    VálaszTörlés