2011. július 24., vasárnap

Házassági évfordulós mászás és lakoma...

1. év. Igen, pont egy éve, hogy megnősültem. Már reggel tudtam, hogy zsúfolt nap lesz. Megbeszéltük a feleségemmel, hogy este elmegyünk vacsorázni egy jót az egyik kedvenc éttermünkbe; Egerbe az Érsekkertben lévő Excalibur középkori-lovagi étterembe. Tudván, hogy rövid lesz a nap mászásra szánt része, tudván, hogy esett az eső a héten...rövidre zárta a használható/választható mászóhelyek számát. Uticélunk ismét Felsőtárkány lett, ezúttal csatlakozott hozzánk Számel Balázs is. Azért jó ez a szikla mert eső után über gyorsan megszárad, nincs agyonra mászva, nem zsírosak a fogások, sosincs tömeg és jó kitett a fal. Viszont a biztosítás hagy némi kívánni valót, régiek a nittek, sok a régi rozsdás szög, elérett kötélgyűrű. A standok viszont jók, két pontos láncos standok. Csak néhány út jól biztosítható. Reggel 10-kor indultunk és délben már róttuk az utakat. Kellemes 21 fok volt, picit mozgott a levegő. Legjobb mászóidő. Délután 4-ig másztunk, 6-ra értünk haza. Itt jön a csavar: Este 7-kor már indultam is vissza Egerbe az említett vacsorára. Jöttek velünk a komámék is. Jól belaktunk, cipós hagymaleves, vargányaszószos fogasfilé,szedres palacsinta vanília pudinggal és két mentes sör. Éjfélre értünk haza. Szuper jó nap volt.

Mászott utak: Lányos út(IV+), ...(V+), Lyuksor(VI), Variációk egy témára I,II,III(VI+/VII-), Téma(VII+)3x, Téma variáns(VII) 2x, XXX(VII+) próba, Kovács István emlékút(V+)

Képek:






























Remélem a következő hétvégén már egy Tátra mászásról írhatok beszámolót. Kitartás mindenkinek! Gábor, intézem az igazolást.

Stay tuned...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése