2010. december 12., vasárnap

Julbo Bivouak napszemüveg teszt

Ahogy a múlt héten ígértem, itt is vagyok az egyik legjobb "hegyi" napszemüveg tesztjével. Már vagy másfél éve, hogy megváltam a Julbo Micropores PT gleccser-szemüvegemtől ami egy klasszikus design, nekem nem igazán vált be. Szóval nem volt egy igazi, komoly hegyekbe való napszemüvegem, elhatároztam beszerzek egyet. Gondos körbeszimatolás után esett a választásom a JULBO BIVOUAK szemüvegre, ami jelenleg a Julbo cég csúcsmodellje. Ez egy meglehetősen divat irányzatú modell, utcán viselve is vagány a szemüveg.

Jellemzői:

-hajlékony matt fekete keret
-360 fokban állítható, gumírozott szárrész
-mágneses árnyékolók mindkét oldalon, eltávolíthatóak
-nyakba-akasztó pánt, mikroszálas törlőkendő, kemény zipzáras tok mind tartozékok
-szellőzőnyílások a lencsén
-ZEBRA lencse:
  • Fényre sötétedő, páramentesítő „kivezet az árnyékból a napfénybe”
  • Ajánlott kerékpározáshoz, túrázáshoz, futáshoz, mászáshoz.
  • Fényre sötétedő lencse: elsötétül vagy kivilágosodik, a fényerősségtől függően. 2-es kategóriából 4-es kategóriába sötétedik gyors aktiválási sebességgel: 22-28 másodperc között.
  • Párátlanító bevonattal rendelkezik: megelőzi a páralecsapódást és garantálja a maximális élettartamot.
 A szemüveg meglehetősen könnyű, szinte észre sem lehet venni ha a fejen van. A minden irányban állítható szárrésznek köszönhetően korrektül beállítható akár sisak viselése közben, akár "belőtt séróval" viseljük. A keret annyira pontosan illeszkedik a fejhez, hogy maximális védelmet nyújt extrém erős napsütés esetén is, sehol sem jut nem kívánt napfény a szemünkbe. A ZEBRA lencse egy etalon, még sosem találkoztam ennyire kristálytiszta optikával, nem torzít, nem nagyít, élénkíti a színeket. Hála a szellőzőnyílásoknak és a páramentesítő bevonatnak nem párásodik még akkor sem ha a hidegből bemegyünk egy meleg helyre és fordítva. A fotokromatikus nXT lencse jól követi a fényviszonyok változását, aktiválási ideje tökéletesen szembarát, nem vált sem túl hamar, sem túl lassan, így ha az erdőből kiérsz egy naposabb részre kellemesen sötétedik egész sötét állapotig. Ha utcán viseljük a modellt érdemes eltávolítani a mágnessel rögzülő két oldalsó napellenzőt és a nyakba-akasztót, így egy igazi csajozós szemcsit kapunk. Úgy érzem jó vétel volt, csak ajánlani tudom másoknak is. Az ára: 29.000 Ft.

Jöjjenek a képek a pápaszemről:







Közben megérkezett egy újabb szállítmány a T-rock-tól, megjöttek az erős áthajlós lépések a műfalra, 2 db T-rock K2 szett plusz pár ajándék darab. Így már ki lett cserélve az összes fa lépés, már mindenhol profi lépések-fogások vannak. 


Stay tuned...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése