2012. március 18., vasárnap

Ünnepi ünnepélyes ünneplés, avagy dupla mászónap a Mátrában

Csütörtök és vasárnap. Már régóta tervezgettem, hogy a hosszú hétvégén ez a két nap lesz amelyiken tevékenykedem. Csütörtökön Kis-Csókakő és Báránykő volt a terv, vasárnap pedig Fehérkő-t szerettük volna ostromolni, ez utóbbi nem jött össze mert csütörtöki partnerem Somoskői Gabi megkerülős csellel szombaton mászott, vasárnapra nem maradt már kraft benne. Így vasárnap is Báránykő lett a kényszerprogram; ezúttal(is) egyedül. A Mátrai mászóhelyek előnye, hogy sok az ismerős így mikor egyedül megyek akkor sem mászok sokáig egyedül, mindig sikerül valakikhez csapódni. A csütörtök volt a fő attrakció, sok utat másztam, mindet előre, sötétedésig csapattunk. Sikerült felavatni az új kötelemet(Tendon Ambition 9.8), a Reinkarnáció 3. nittjébe estem bele, először, még soha nem estem bele ebbe az útba, még tavaly on-sight sem. A mászás jól ment, kellő erőtartalékkal és kitartással másztam a nehezebb utakat, szinte a teljesség igényével.

A hosszú hétvége mászott útjai: 

Kis-Csókakő: Kétforintos(V), Négyforintos(VI-), Nőnapi út (VII-), Román nejlon(VII-) Vektor(VII-), Deviáns(VII-), Dulcinea(VII+), 100 DM(VII-)

Báránykő: NDK-s út(V), Fogatlan madárvédő(VI+), Modern Hungárya(VI+), Cigánymulatság(VII-), Vén kecske(VII+), Disszertáció(VI), Tej út(VII), W.Gorbi(VI+), Budai kesergő(V+), Madárfészkes(V+), Madárfészkes direkt(VII), Deszkafal(VII-), Reinkarnáció(VIII-), Ha törik, ha szakad(VII-), Hátsó hatosok(VI, VI, VI+), Jobb szélső négyes(IV+), Kétszöges(IV+)

Folytatás a hétvégén, valahol egy messzi messzi galaxisban...

Stay tuned...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése