2011. augusztus 8., hétfő

La Sportiva Trango Light Low beszálló cipő teszt

Mint már azt korábban több - "A Márkát " - érintő tesztemben írtam jómagam a La Sportiva modelljeit használom, így mikor tavaly év végén átutalták a szponzori támogatásokat úgy döntöttem lecserélem a sokat megélt Slingshot cipőmet egy kifejezetten falközelítésre tervezett modellre. A választásom a Trango Light Low cipőre esett, ráadásul mikor vásároltam éppen akció volt így az eredeti 105 €-s vételár helyett mindössze 70 €-ba került. Szlovákiában Poprádon vásároltam, itthoni beszerzése sajnos nehézkes a megrendeléstől a szállításig eltelt sok idő miatt. 

A cipő felépítése félcipő, kifejezetten masszív; vastag, erős, jól tapadó talppal; strapabíró orrgumizással, erős sarokkiképzéssel. Zárásáról fűző gondoskodik, a többi Trango modellre jellemző nylon-heveder fülekkel melyeket vastag bőr takar-véd a különféle koptató hatásoktól. Jó megoldás, tartós és gyorsan befűzhető, összehúzható. A nyelv vastag, bevarrott, kényelmes, jól párnázott viszont nem lóg túl a fűzősor fölé. Sarokkiképzése prcíz, jól beleül a sarok. Az anyagválasztás hibátlan, több réteg vastag hasított bőr, gumi és szintetikus anyagok keveréke gondoskodik az atom kopásállóságról. Ami a talpat illeti vastag energia-elnyelő réteggel ellátott így hosszú gyaloglások alkalmával sem kényelmetlen a talajra érkezés. Talpbélése kivehető, így gyorsabban szárad. Hátránya talán az lehet, hogy kevésbé szellőzik valamint nem látták el semmiféle membrán anyagú béléssel így esőben nem a legjobb választás, ha elázik nehezebben szárad ki teljesen, nem vízálló. Szárad időben viszont tuti választás!




Viselése közben épp olyan mintha egy könnyű hegyi bakancsot viselnénk az alacsony szár nyújtotta nagyobb mozgástartománnyal. A boka jól mozog benne viszont a cipő kellően merev. Felépítése biztonságérzetet ad, a kisebb-nagyobb kövek között sem okoz problémát a mozgás. Hosszú gyaloglások során a cipő kényelmes, jól illeszkedik, a főzési rendszere jól állítható. A talp tapadása már-már a mászócipőkét idézi, nagyon hatékony a kövek közötti lavírozáskor, a nagyobb kövekre való átugráskor, még a vizes köveken is jól tapad.



Összegezve ez egy (nagy)fal megközelítésre tervezett, merev, strapabíró, bakancs-szerű cipő. Alkalmas mind a sportmászó helyek, mind a magashegyi nagyfalak megközelítésére, magashegyi túrázásra, túrázásra. A szélesebb lábfejű felhasználók előnyben!

Tulajdonságok:
-vízlepergető hasított bőr felsőrész nagy teljesítményű nylon erősítésekkel
-antibakteriális nylon háló bélés
-Frixion AT talp, Impact Break System tervezéssel, Climbing Zone orrgumival
-36-48 méretig
-Tömeg: 900 g/pár

Jó cipő, jó áron. Remélem hosszú ideig használni fogom és elkísér sok-sok mászásom alkalmával.

Stay tuned...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése