2013. május 12., vasárnap

Egy 20-as a Dél-Mátrában

Szombat. 7 mászó. Ragyogó napsütés. Ezek jellemzik tőmondatokban a tegnapi kiruccanásunkat a Holló-kő szikláin. Vígh Krisztián, Kamenyiczki Jani, Györe Norbi és Peti, Fölker Tibi és fia Gábor, valamint jómagam alkottuk a népes kis csapatot. 10-re értünk kia sziklához és este 8-ig megállás nélkül csapattuk. A mi kis hármasunk(Vígh-Kamenyiczki-Én) maratoni menetet tudhat maga mögött, egész pontosan 20 utat másztunk, szinte mindet kivétel nélkül áthajlásban, keresve és válogatva hely nehezebb útjait. Jó felkészülés ez a nyári Dachstein-Drindl mászótúránkra, hiszen ott 20-25 kötélhosszas utakat szeretnénk mászni VI-VII nehézségben. A többiek nem voltak ennyire "mazochisták", ők hamarabb abbahagyták és lementek a Vörösmarti(Pálosvörösmart után) presszóba és mire leértünk már ki volt kérve a hideg nedű amire egész nap vártunk. A formám már javul, egész nap kellő erőtartalékkal másztam, nem fáradtam el, jól bírtam az egész napos mászást. Ezek után már nehézségben kell rátenni még egy lapáttal...

Mászott utak: Bátorság(6+/7-), Foxi(6), Északi(4+), Repülő osztály(6+), Hetes(6+), Május 35(6), Sublót(6+), Páfrányos(5), Mohás(5+), Új út az "Akasszá má" mellett balra(7-), Lányok útja(4), Denevér(6-), Áthajlás(6+), Új utak(6,7,7,5+), Tető(6), Őrült ausztrál(7), Repcsi(5)

Képek:

                                                             Jani az egyik új útban(7)

                                                               Krisztián a Hetesben(6+)


                                                                    Én a Hetesben(6+)

A következő, hosszú hétvégén a szombati napon szokásosan a Mackóvár Kupa Országos Óvodai  Mászóversenyen fogok segédkezni, vasárnap lesz a mászásé(Kalamárka előreláthatólag), hétfőn pedig egy családi kirándulást tervezek.

Stay tuned...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése