2012. július 3., kedd

Izzasztó vasárnap

Rekkenő hőség... Ennek ellenére egész napos mászást sikerült összehozni Számel Balázs barátommal a Dél-Mátrában, Hollókőn. Utoljára május elseje-i hétvégén voltunk itt mászni, azóta több új mászóút született amiket szépen végig is másztunk. Korábban indultunk a hőség miatt, elsőként értünk a sziklákhoz. Minket 3 csapat követett, egy szolnoki 5 fős csapat akikkel korábban már találkoztunk, egy páros és Tóth Attiláék az Alpine Gear részéről Kecskemétről, akikkel nem is volt megbeszélve, így egy spontán jó kis mászás kerekedett. Szinte pihenő nélkül róttuk az utakat beleértve az új utakat is, melyeket elsőre sikerült abszolválnom ami nem rossz tekintve volt benne VII+/VIII- nehézségű is. Elsősorban a nehezebb utakat másztuk de azért volt benne egy-két méregtelenítő könnyebb utacska is. Jó hangulatban, gyorsan telt az idő, mi délután 5-ig másztunk. Ekkorra már minden csepp vizünk elfogyott és úgy döntöttünk, hogy elég a bő 35 fokos hőségből is. 

Mászott utak: Mohás(V), Akasszá má (VI+), Áthajlás(VI+), Emlékút(VII), Tető(VI), Új út a Tető mellett balra(VII+/VIII-), Új út a Nemdohányzó mellett balra(VII), Foxi(VI), Bátorság(VII-), Repcsi(V), Pioneer(VI-), Lányok útja(VI+),

Főleg az árnyékosabb falrészeken tevékenykedtünk...

Remélem a következő beszámolómat már egy Magas-Tátra mászásról írom, ugyanis a hét végén oda készülünk ha az időjárás nem szól közbe.

Stay chilled & tuned...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése