2011. július 10., vasárnap

Izzasztó akció a Dél-Mátrában

Valahogy úgy alakult az év ezidáig, hogy pont a kedvenc mászóhelyemre nem sikerült még eljutnom a szezonban. Gyorsan szerveztem is a dolgokat, végül is sikerült partnert szereznem Somoskői Gábor személyében. Reggel 9-kor indultunk, sikerült tempósan oda- és kiérni a kifejezetten kánikula ellenére. Rajtunk kívül mindössze egy 4 fős pesti banda volt kint meglehetősen nagy hangzavarral de ez minket a legkevésbé sem zavart, időnként jókat nevettünk rajtuk, jó volt a hangulat. Lévén ők "lestoppolták" a Nagy-falat, mi a mászóhely többi falrészén tevékenykedtünk. A mászás kifejezetten jól ment a rettentő forróság ellenére. Druszámnak is jól ment, két út kivételével minden utat megmászott utánam, még a komolyabbakból is. Eszméletlen volt a meleg, már szinte elviselhetetlen, folyt a szemünkbe az izzadtság, elfogyott egy zsák zia. 

Mászott utak: Repcsi (V), Pioneer (VI-), Tető (VI), Őrült ausztrál(VII) 2x, Áthajlás direkt(VI+), Akasszá má(VI+), Oldalvíz(V), Hajó(VII-), Őszi út(VII) 2x, Északi(IV+), Bátorság(VI+/VII-), Mohás(V+)

Klassz kis nap volt, legközelebb ha szabad lesz a fal akkor jöhetnek a Nagy-fal útjai is. Fél 6 körül indultunk el lefelé - még mindig forróságban - és 7-re értünk haza. 

Barátaim!!! Ne sajnáljátok kicipelni a hűtőtáskát, ez most életet mentett!!! 6 liter vizet túrtunk be ketten.

Stay tuned...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése