2013. július 9., kedd

Magas fák között...

Hétvége. Rohan az idő, telik a nyár. Gyorsan követik egymást a hétvégék, szinte alig van idő megtervezni a hétvégi mászós programot. Mostanság kicsit összeszaladtak a dolgaim, hirtelen megszaporodtak az otthoni teendőim is. Nyakamon a Dachstein-túra, ha kitart a jó idő szombaton útra kelünk Jani barátommal Ramsau felé, hogy egy hetet töltsünk a Dachstein-csoportban, óriás falak mászásával. De nem rohanok ennyire előre, hiszen volt egy nagyszerű mászó napunk a bükki Örvénykőn vasárnap. A két héttel ezelőtti bőrig ázás sem tántorított el a helytől, amit minden évben 1-2 alkalommal meg szoktunk látogatni. Meleg volt, így jó választás volt ez a hely, szeretjük kánikulában, mert magas fák között mindig kellemes a klíma. Reggel mentünk, felvettük Egerben Janit és relatív korán már fent voltunk a falnál és megkezdtük az átmozgatást a könnyebb 5-ös utakkal. Velünk volt ezúttal is a pásztói Major Zsaklin, aki gőzerővel látott neki a mászás tanulásának. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy mászott két szép 5-ös utat, ami nem rossz, mert most volt másodjára sziklán. Mi is fokoztuk a tempót egészen 7-ig. Jani próbált még egy elszámozott 7+ -t is, ami 8-körül volt a valóságban, többszöri próbálkozásra tudott csak rajta felül kerekedni. Jómagam sajnos – a majd 3 hetes sérülés miatti kihagyásnak köszönhetően – messze voltam a saját formámtól, csak 7-ig másztam, ezekben is időnként töketlenkedve. Végül is 12 utat másztunk, nem fáradtunk el egyáltalán, jó volt mészkövön mozogni, az Örvénykői mészkő kifejezetten forma gazdag, élménymászást kínál.

Összességében nem voltam agyilag ráhangolódva a sportmászásra, gondolatban már a nagyfalakon jár az eszem, teljesen magával ragadott a nagyfalas „feeling”. Remélem, nemsokára nem csak gondolatban járok majd „arrafelé”…


Képek:











Időközben ismét bővült egy garnitúra fogással az otthoni készlet. AIX XS K1, áthajlós apró peremek, az Alpine Gear jóvoltából.

Stay tuned...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése