2011. június 9., csütörtök

Szilváskői mozgolódás egy új mászóút nyitással

Kicsit megkésve, de idő hiányában csak most tudok beszámolni a múlt hét pénteki délutáni kiruccanásomról. Meló után kimentem Szilváskőbe egyet csapatni. Nem volt sok időm mert mennem kellett a feleségemért Salgótarjánba. Bő 3 óra állt rendelkezésemre, hogy átmozgassam az időjárási körülmények miatt (a mászótermi edzéseket leszámítva) picit beragadt végtagjaimat. Már egy ideje szemezgettem egy falrésszel ahol tudomásom szerint még nem vezetett mászóút vagy csak nem mászta még meg senki. A fal egy hatalmas tetőáthajlás kb. 1,5 méter, kiszállása pici fogásokból nagyobb reibungokra, lépés semmi. A tető aljában egy két újjas lyukból kell kinyúlni egy határozatlan pici peremre majd beállni az áthajlásba, onnan óriásit nyúlni egy balos reibungra, onnan pedig egy még nagyobbat(felcsapva) a kiszálló fogásra. Közben lépés csak jól fent már kiszállva az áthajlásból. Kemény!!! Kétszer megmászva kb. VII/VII+ -ra adom a nehézségét. Viszont csodaszép mozgáskombináció. 






Végül is klassz kis délután volt, másztam 14 utat IV-től VII/VII+ -ig. A felfelé még kánikula később borulássá, majd esővé változott, lefelé menet már esett az eső. Nem áztam meg szerencsére.

Mikor lesz már igazi nyár? Ez a rengeteg eső, vihar... Egész napra szinte el sem tud menni az ember mert mindig esik az eső. Nem baj legalább kicsit "angolos" a hangulat.

Stay tuned...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése